House
Sos chili Sambal Oelek 240 g
Kod kreskowy: 5901752703698
Twoja kuchnia w ogniu... chili! Sambal to ognista azjatycka pasta. Jego nazwa pochodzi od kamiennego tłuczka i bambusowego moździerza (ulek-ulek), których używano do rozcierania papryki chili z cebulą, orzeszkami ziemnymi i przyprawami - składników sambala. Ma niezwykle ostry, kwaskowaty, lekko słony smak. Świetnie komponuje się z sosami, mięsem i warzywami. Doskonały do owoców morza. Dla miłośników ostrych przypraw - pozycja obowiązkowa.
Zastosowanie: Fantastycznie rozwija i zaostrza smak dań. Pięknie dekoruje dzięki drobinom papryczek. Świetnie komponuje się z mięsem, warzywami i rybami. Z cytryną i sosem sojowym tworzy pyszną marynatę. Jako ognisty sos do makaronu MIE z warzywami.
 Zamów online u naszych kontrahentów
 

 Składniki

papryka chilli 85%, sól, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja zagęszczająca: guma ksantonowa, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
 Wartości odżywcze
W 100g / ml produktu

PPEU_VAL_BI
PPEU_VAL_BL
PPEU_VAL_CU
PPEU_VAL_KWN
PPEU_VAL_SOL
PPEU_VAL_TL
PPEU_VAL_WE
 
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
 Wartości energetyczne
W 100g / ml produktu

PPEU_VAL_EN_KC
44
PPEU_VAL_EN_KJ
185
 
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

PRODUKTY POWIĄZANE