YUMMITY
Gluten-free verger ze szpinakiem 120 g
Kod kreskowy: 5902898823691
Verger ze szpinakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju. Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak szpinaku delikatnie podkreśla dodatek czosnku, cebuli oraz naturalnych przypraw.
Zastosowanie: Główny składnik wegańskiego burgera. Pyszny dodatek do wszelkich sałatek i innych dań. Upieczony w foremce, sprawdzi się jako pasztet.
 Zamów online u naszych kontrahentów
 
 

 Składniki

mąka gryczana biała, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 8 %, por suszony 6,8 %, szpinak suszony 6,5 %, czosnek mielony, cebula suszona płatki, błonnik Psyllium (Babka jajowata) 4 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona.
 Wartości odżywcze
Na 100g / ml produktu

Białko
15g
Błonnik
11g
KTN
Sól
Tłuszcz
w tym Cukry
Węglowodany
53g
 
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
 Wartości energetyczne
Na 100g / ml produktu

Energia
kJ
 
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

PRODUKTY POWIĄZANE