MĄKA Z TAPIOKI 400 g
Kuchnia tajska
Kod kreskowy
8850122334154
Mąka otrzymywana z tapioki jest hipoalergiczna, pozbawiona smaku oraz zapachu. Korzenie Manioku z których uzyskuje się tapiokę, są najcenniejszą częścią rośliny, ponieważ są bogate w składniki odżywcze i zawierają dużo skrobii. Tapioca jest jednym z najzdrowszych produktów wegetariańskich na świecie. Jest jednym z głównych składników używanych do wytwarzania produktów bezglutenowych. Powszechnie używana jest do zagęszczania produktów ze względu na swoją gładką strukturę i neutralny smak oraz zapach. Dodatkowo mączka nie barwi dań, co jest jej dodatkową zaletą. Jest również alternatywą dla mąki pszennej, można jej używać dla poprawienia smaku pieczywa oraz jakości jego skórki. Z powodzeniem można mieszać mączkę z tapioki z innymi mąkami.
ZAMÓW ONLINE U NASZYCH KONTRAHENTÓW